Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΠΑΜΕ για ΑΔΕΔΥ: Αποφασίζουν κινητοποιήσεις το βράδυ για να γίνουν το πρωί

Οι ..."όλοι μαζί" εν δράσει

Τη στιγμή που διάφοροι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ εμφανίζονται εδώ κι εκεί και βγάζουν πύρινους λόγους για το κακό που βρήκε τους εργαζόμενους, οι οποίοι "δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια αλλά θα απαντήσουν δυναμικά", να τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Οι πλειοψηφίες ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ με τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει το ΠΑΜΕ, κυριολεκτικά στο πόδι "...αποφασίζουν κινητοποιήσεις το βράδι για να γίνουν το πρωί".
Η "δυναμική απάντηση" των εργαζόμενων στο Δημόσιο κατά την ΑΔΕΔΥ εξαντλείται με μια βιαστική 4ωρη στάση εργασίας μεθαύριο, δηλαδή σε 48 ώρες. Θα συμμετέχουν οι γνωστές λίγες δεκάδες που θα βγάζουν λόγους μεταξύ τους "όλοι μαζί"
Δεν αποκλείεται καθόλου φυσικά οι αντιρρήσεις και οι καταγγελίες του ΠΑΜΕ, και η ανησυχία του για την έκβαση των "κινητοποιήσεων" που αποφασίζονται να παρουσιαστεί σαν άρνηση του ΠΑΜΕ να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις γενικά. Το είδαμε άλλωστε τον Ιούνιο στην περίφημη "μη απεργία" των καθηγητών της ΟΛΜΕ.
Η συμπόρευση με το ΠΑΜΕ είναι για τους εργαζόμενους ο μόνος τρόπος για να γίνουν οι αγώνες τους κάτω από τους πιο σωστούς κι ευνοϊκούς γι αυτούς όρους, σε μια στιγμή που γίνεται όλο και πιο αναγκαία η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων με σωστό σχεδιασμό, κλιμάκωση  και συντονισμό με άλλα σωματεία.
Να τι γράφει ο Ριζοσπάστης.

Εκφυλιστική τακτική από την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ

Αποφασίζει κινητοποιήσεις το βράδυ για να γίνουν το πρωί, κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ


Την απόφαση να κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 29 Αυγούστου (11 π.μ. - λήξη ωραρίου) πήρε χτες το μεσημέρι η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) της ΑΔΕΔΥ. Η στάση εντάσσεται στις αντιδράσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα. Η απόφαση λήφθηκε κυριολεκτικά στο πόδι από τις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίες αρχικά επιχείρησαν να «κηρύξουν» 24ωρη απεργία χωρίς καν να συνεδριάσει η ΕΕ! Πριν τη συνεδρίαση της ΕΕ, έγινε σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες - μέλη της ΑΔΕΔΥ. Σε αυτή, οι ίδιες δυνάμεις, μαζί και αυτές που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρόβαλλαν ως μοναδικό αίτημα το «όχι στις απολύσεις».

Ο Αλ. Αρβανιτίδης, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, δήλωσε σχετικά: «Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη φάση αυτή πρότειναν απεργία σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου, κοινή δράση με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και όχι μόνο για ένα αίτημα, όχι μόνο ενάντια στις απολύσεις, αλλά ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.Πρότειναν κλιμάκωση των αγώνων, μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την απαλλαγή του λαού από την εκμεταλλευτική εξουσία των μονοπωλίων.

Στη βάση αυτή, πρότειναν άμεσα γενικές συνελεύσεις στα σωματεία και η απεργία να εξαγγελθεί σε ημερομηνία που να δίνει τον αυτονόητο και εύλογο χρόνο, ώστε να προετοιμαστεί, να οργανωθεί στους τόπους δουλειάς στις υπηρεσίες.Ταυτόχρονα, πρότειναν χωρίς καμιά καθυστέρηση ακόμα και απεργία διαρκείας εκεί που φαίνονται ότι συγκεντρώνονται οι προϋποθέσεις, υπάρχουν διαθέσεις, μπαίνουν μπροστά οι εργαζόμενοι, όπως στους διοικητικούς υπαλλήλους στα ΑΕΙ, σε κάποια υπουργεία.


Αντ' αυτού, η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας, στις αμέσως επόμενες 48 ώρες, για την Πέμπτη 29 Αυγούστου. Εχουμε υποχρέωση να καταγγείλουμε αυτήν την πρακτική σε όλους τους συναδέλφους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοιο ηγεσία της ΑΔΕΔΥ. Δεν είναι η πρώτη φορά που εξαγγέλλει στην κυριολεξία κινητοποιήσεις το βράδυ, για να γίνουν το πρωί και μάλιστα με ένα απλό δελτίο Τύπου.

Εξαγγέλλουν απεργίες, για τις οποίες οι εργαζόμενοι καλά - καλά δε θα προλάβουν να μάθουν για το πότε θα γίνει. Αντικειμενικά, μαζί με την εξαγγελία της απεργίας ταυτόχρονα την υπονομεύουν. Ενώ την ίδια στιγμή, όχι λίγα συνδικαλιστικά τους στελέχη είναι απεργοσπάστες. Καρφί δεν τους καίγεται αν με αυτό τον τρόπο τσακίζουν το κίνημα, τη μαζικότητα και την αποτελεσματικότητα των αγώνων. Ντόρος να γίνεται...».


Εν τω μεταξύ όπως γράφει ο Ριζοσπάστης σε άλλο άρθρο  "Επικυρώθηκαν άλλες 9.800 διαθεσιμότητες".
Εκεί αναφέρεται ότι "στη χτεσινή συνεδρίαση υπό τους Σαμαρά - Βενιζέλο, συζητήθηκε ο στόχος των 12.500 μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη".
Ο σχεδιασμός απλώνεται μέχρι το Δεκέμβρη και ...βλέπουμε.
Ο δρόμος για την κόλαση συνεχίζεται.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΜΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου