Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Μαρτυρία φίλου του Π. Φύσσα: Οργανωμένη η δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών


902.gr

Ήθελαν αίμα και το πέτυχαν. Με σχέδιο και σκοπό έδρασε η δολοφονική ομάδα της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Τετάρτης στο Κερατσίνι. Η μαρτυρία στο «902.gr» του Μιχάλη, φίλου του Παύλου Φύσσα, που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας είναι συγκλονιστική και ταυτόχρονα αποκαλυπτική:

«Την Τετάρτη το βράδυ ο Παύλος μας πήρε τηλέφωνο περίπου στο ημίχρονο του αγώνα και μας είπε ότι είναι κοντά στο μέρος που βρισκόμασταν εμείς και να πηγαίναμε εκεί για να δούμε όλοι μαζί το παιχνίδι παρέα - έτσι και έγινε. Πήγαμε εκεί για να δούμε το δεύτερο ημίχρονο μαζί με τον Παύλο. Στο διπλανό τραπέζι από εμάς κάθονταν 4 άτομα απ' τους οποίους ο ένας είχε τατουάζ τον Μαίανδρο και όλοι φορούσαν ασπρόμαυρες παραλλαγές και αρβύλες. Μόλις πήγαμε εμείς στην καφετέρια μας κοίταγαν καλά καλά και ένας ένας έβγαιναν έξω με το τηλέφωνο στο χέρι. Ο τελευταίος μάλιστα που βγήκε από την καφετέρια από αυτούς σκούντηξε κατά λάθος έναν από εμάς, του ζήτησε συγγνώμη, ο φίλος μου του είπε δεν πειράζει και τέλος. Όταν βγήκαμε έξω απ' την καφετέρια είδαμε στο στενό που είχαμε παρκάρει τα αυτοκίνητα μας να μας περιμένουν καμιά εικοσαριά άτομα με ρόπαλα και φορούσαν και δερμάτινα γάντια. Καθίσαμε για λίγο έξω απ την καφετέρια για να δούμε τι θα κάνουμε.

Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε ένας τύπος, ο οποίος μας είπε ότι ήταν αστυνομικός (φορούσε πολιτικά) και μιλούσε με εμάς και με τους άλλους για να φύγουμε χωρίς να γίνει φασαρία. Αργότερα στη ΓΑΔΑ μας είπαν ότι είναι σωφρονιστικός υπάλληλος. Εμείς του είπαμε ότι δεν θέλαμε να γίνει καμιά φασαρία και ότι απλά θέλαμε να πάρουμε τα αμάξια μας και να φύγουμε. Αυτός πήγε και τους το είπε και οι φασίστες απάντησαν πως αν δεν φύγουμε εμείς, δεν φεύγουν ούτε αυτοί. Για να αποφύγουμε τη φασαρία, είπαμε να πάμε να πάρουμε ταξί και θα παίρναμε την επόμενη μέρα τα αμάξια μας ή πιο αργά. Όταν ανεβήκαμε στην Τσαλδάρη, περάσαν 4 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, κάνανε έναν κύκλο το τετράγωνο και μετά κατευθύνθηκαν προς την καφετέρια. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ήρθαν και οι ενισχύσεις των φασιστών, ήταν κάποια αμάξια και μηχανές (τουλάχιστον άλλα 20 άτομα), ορισμένοι φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής και οι περισσότεροι ήταν ντυμένοι με παραλλαγές και μαύρα ρούχα και καπέλα.

Το πρώτο αμάξι σταμάτησε στη γωνιά που ήμασταν εμείς και ρώτησε τον Παύλο αν είναι αυτή η οδός Κεφαλληνίας και ο Παύλος του απάντησε ''Ναι, φίλε μου, αυτή είναι''. Το αμάξι αυτό το οδηγούσε ο άνθρωπος που σκότωσε τον Παύλο στη συνέχεια. Όταν ενώθηκαν οι δυο ομάδες, έτρεξαν κατά πάνω μας, φωνάζοντάς μας "ελάτε εδώ, ρε κότες", "θα σας σκοτώσουμε" και άλλα τέτοια. Μόλις μας πλησίαζαν, ο Παύλος μας φώναξε "τρέχουμε, τρέχουμε". Εμείς όντως ξεκινήσαμε να τρέχουμε και νομίζαμε ότι ήμασταν όλοι μαζί, όμως ο Παύλος έμεινε πίσω για να τους καθυστερήσει.

Εμείς είχαμε κρυφτεί μέσα σε μια πυλωτή, όταν μας αντιλήφθηκαν κάποιοι γείτονες, που ήθελαν να μας ανοίξουν και τα σπίτια τους για να μας προστατέψουν από τους φασίστες. Εκείνη την ώρα πέρασαν κάποιες μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, τους φωνάξαμε και ήρθαν και μας πήραν. Μας μετέφεραν με περιπολικό στο ΑΤ Κερατσινίου και μας έβαλαν σε ένα δωμάτιο με κάποιον που έλεγε ότι ήταν περαστικός και τον έμπλεξαν κατά λάθος. Μας ρώτησαν οι αστυνομικοί αν θυμόμαστε τίποτα από αυτούς που μας κυνήγησαν για να μας σκοτώσουν και τους είπαμε ότι θυμόμαστε ότι αρκετοί φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής, ασπρόμαυρες παραλλαγές και αρβύλες. Τότε πετάχτηκε ο "περαστικός" και είπε ότι "και εγώ φοράω αρβυλάκια, δεν πιστεύω να υποψιάζεστε και εμένα" και γέλαγε.

Μετά από λίγο οι αστυνομικοί μας είπαν ότι ο Παύλος ξεψύχησε. Τότε ο "περαστικός" ζήτησε να αλλάξει δωμάτιο και τον πήραν. Μετά ήρθαν κάποιοι μάρτυρες και τον αναγνώρισαν. Ήταν ήδη αργά όταν καταλάβαμε ότι μας είχαν στο ίδιο δωμάτιο με το φονιά του φίλου μας και ότι μας ειρωνευόταν κιόλας. Όταν μας πήγαν στη ΓΑΔΑ για κατάθεση, αστυνομικοί μας είπαν πως άντρες σαν τον Παύλο δεν υπάρχουν πολλοί και πως όντως τους καθυστέρησε και με το παραπάνω. Επίσης η αστυνομικός που συνέλαβε το δολοφόνο μάς είπε ότι όταν τον μαχαίρωσαν, ο Παύλος πήγε στους αστυνομικούς σήκωσε τη μπλούζα του και είπε "αυτός με μαχαίρωσε, πιάστε τον". Ο Παύλος ήταν λιοντάρι και ήταν πιο άντρας και απ' τους 50 φασίστες που σας την έπεσαν, μας έλεγε ο κόσμος έξω απ' το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου