Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Απεργία των διοικητικών - Ανακοίνωση των επιτροπών αγώνα ΕΜΠ


Ανακοίνωση Επιτροπών Αγώνα ΕΜΠ



Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ οι οποίοι μπαίνουν στην δουλειά με ψηλά το κεφάλι έχοντας κατοχυρώσει μέσα απ’ αυτόν τον αγώνα ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση και καμία δίωξη κύριο αίτημα που έβαζαν απ’ την αρχή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ. Είναι αποτέλεσμα του σημαντικού αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι εδώ και τρεις μήνες.

Χρειάζεται επαγρύπνηση !!! Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Όλοι οι φοιτητές να είμαστε σ’ ετοιμότητα απέναντι σε νέα προσπάθεια να προχωρήσουν οι απολύσεις!

Χρειάζεται οργάνωση και αγώνας σε κάθε σχολή! Τα εμπόδια που βάζουν στις σπουδές και το μέλλον μας κυβέρνηση-ΕΕ-μονοπώλια παραμένουν!!!

Μας βάζουν να πληρώσουμε ένα κάρο λεφτά για σίτιση-στέγαση-βιβλία-αναλώσιμα-μετακινήσεις. 150.000 φοιτητές μένουν χωρίς επίδομα θέρμανσης, εστίες βάζουν νοίκια, αφήνονται να ρημάζουν, τα δωμάτια δεν αρκούν «ούτε για ζήτω». Μόνο οι πρωτοετείς του ΕΜΠ από πόλεις εκτός Αθήνας για το 2013 είναι 348 και ελάχιστοι θα μπουν στην εστία!

Οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων δεν αρκούν ούτε για τα στοιχειώδη! Τώρα με το νέο προϋπολογισμό, μειώνουν κατά 28% τις δαπάνες για την παιδεία!

Σε ιδρύματα σε όλη τη χώρα η κατάσταση είναι εκρηκτική. Σε πολλές σχολές λείπουν καθηγητές και βιβλία. Στο Παν. Αιγαίου δεν υπάρχουν καθηγητές για 42 μαθήματα με αποτέλεσμα οι φοιτητές να χάνουν το εξάμηνό τους.

Μετατρέπουν πλήρως τις σχολές σε επιχειρήσεις και εμάς σε πελάτες να αγοράζουμε πανάκριβα τη γνώση που θα πουλάει το Πανεπιστήμιο Α.Ε. Τα πανεπιστήμια παράγουν έρευνα “κατά παραγγελία” και την ξεπουλάνε στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Μας ετοιμάζουν ένα μέλλον – κόλαση! Τα πτυχία γίνονται χαρτιά χωρίς αντίκρισμα. Θέλουν να κυνηγάμε μια ζωή πιστοποιητικά και καταρτίσεις για μια «θέση στον ήλιο» της κακοπληρωμένης δουλειάς! Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1,5 εκατ., 2 στους 3 νέους δεν βρίσκουν δουλειά και όσοι βρίσκουν, δουλεύουν σε 5μηνα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης με 400€, χωρίς δικαιώματα!

Κανείς φοιτητής, καμιά φοιτήτρια να μην ξεγελαστεί ότι δήθεν η ΔΑΠ, η παράταξη της ΝΔ, ενδιαφέρεται για τις σπουδές μας, ότι νοιάζεται για το γεγονός ότι οι γονείς μας πληρώνουν! «Πουλάει» ενδιαφέρον για να στρέψει τους φοιτητές ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων, ενάντια στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή γενικά. Αν ενδιαφερόταν δεν θα στήριζε όλες παραπάνω κατευθύνσεις όπου σταθεί κι όπου βρεθεί! Οι κατευθύνσεις αυτές είναι που βάζουν τα πραγματικά εμπόδια στις σπουδές, το μέλλον μας και τη λειτουργία των ιδρυμάτων, που κάνουν τους γονείς μας να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και όχι οι αγώνες εργαζομένων – φοιτητών.

Να απαντήσουμε με γενικό συλλαλητήριο φοιτητών και σπουδαστών την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη στις 12:00 στα Προπύλαια διεκδικώντας:

Επαρκή χρηματοδότηση των ΑΕΙ-TEI από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών. Επιστροφή των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν». Όχι ξεπούλημα της περιουσίας τους!

Κατάργηση του νόμου πλαίσιο και του σχεδίου «Αθηνά», μπλοκάρισμά τους. Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές και την έρευνα.

Ούτε ευρώ για σίτιση – μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα! Να αξιοποιηθεί η περιουσία των ιδρυμάτων και δημόσια κτήρια για την δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες, νοίκια. Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία. Ούτε σκέψη για δίδακτρα και κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων!

Καθηγητές πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε όλα τα αντικείμενα σπουδών.

Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα χωρίς το συνεχές κυνήγι πιστοποιητικών, δεξιοτήτων, μεταπτυχιακών επί πληρωμή κλπ για «μια θέση στον ήλιο». Δωρεάν μεταπτυχιακά που να οδηγούν σε παραγωγή νέας γνώσης. Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που καθορίζει μισθό 429€ για τους νέους κάτω των 25 χρονών. Δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Πρακτική άσκηση με αξιοπρεπή μισθό και πάνω στο αντικείμενο σπουδών με όλα τα δικαιώματα. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι. Για τους απόφοιτους, επίδομα χωρίς καμία προϋπόθεση από την πρώτη μέρα ανεργίας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βιβλιάρια ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καμιά απόλυση προσωπικού στα ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Καλούμε όλους τους φοιτητές, όλους τους φοιτητικούς συλλόγους,να στηρίξουν στις επόμενες Γενικές Συνελεύσεις τις προτάσεις των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ. Να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους των Πανεπιστημίων και τους εργαζόμενους γονείς μας ενάντια στην πολιτική της υποχρηματοδότησης και της έντασης της επιχειρηματικής λειτουργίας των Ιδρυμάτων που προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-πλουτοκρατία που βάζει εμπόδια στις σπουδές μας και στη λειτουργία των σχολών, που απολύει εργαζόμενους.

Η επίθεση που δεχόμαστε σήμερα είναι ολομέτωπη γι’ αυτό και η απάντηση που θα δώσουμε πρέπει να είναι ενιαία

Τέτοιον αγώνα έχουμε ανάγκη σήμερα. Το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών προσπάθησαν ν’ αναδείξουν συνολικά τα προβλήματα που βιώνουμε με πολύμορφες κινητοποιήσεις οι οποίες κατάφεραν οι πρωτοετείς συνάδελφοί μας να έχουν μειωμένο εισιτήριο μέχρι το τέλος του χρόνου και να σβηστούν κλήσεις φοιτητών που δεν μπορούν να αγοράζουν καθημερινά εισιτήριο.

Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του εκφυλισμού

Σ’ αυτόν τον αγώνα φάνηκε ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά ο επικίνδυνος καιροσκοπισμός των δυνάμεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ που στην τελευταία Γενική Συνέλευση των εργαζομένων δεν τόλμησαν να κατεβάσουν ούτε καν πρόταση. Τις κουβέντες για απεργίες διαρκείας και όλα τα δήθεν «αγωνιστικά» τους καλέσματα και συνθήματα, τα πήρε ο αέρας. Σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων «κρέμασαν» τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό φοιτητές και εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν μ’ αυτές τις δυνάμεις που στηρίζουν την ανοργανωσιά και τις φανφάρες δίχως νόημα. Σε τρεις Γενικές Συνελεύσεις, οι εργαζόμενοι απέρριψαν το αίτημα των δυνάμεων αυτών για καθολικό αποκλεισμό του ιδρύματος που θα συκοφαντούσε τον αγώνα τους, θα οδηγούσε περισσότερους φοιτητές στην αγκαλιά των επιχειρημάτων της κυβέρνησης.

Η τακτική τους στο φοιτητικό κίνημα είναι επικίνδυνη, οδηγεί στην ήττα. Ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στην ανώτατη εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι φούσκωμα και μετά ξεφούσκωμα, δεν μπορεί να είναι μόνο μερικές εβδομάδες κατάληψης, ένα «λουκέτο» σκέτο. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να τελειώνει ο αγώνας όταν το θέλουν οι αντιδραστικές δυνάμεις είτε λέγονται ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, είτε αλλιώς, σήμερα 6 σους 9 συλλόγους του ΕΜΠ να μην έχουν αγωνιστικό πλαίσιο δράσης.


Όλοι οι φοιτητές στον αγώνα για τις σπουδές και το μέλλον που έχουμε ανάγκη! Όλοι την Πέμπτη 12/12 στις 12:00 στα Προπύλαια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου