Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ο δρόμος των εργατών

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Μπροστά στη ζοφερή πραγματικότητα που ζουν τα λαϊκά στρώματα, πληθαίνουν οι άσπονδοι φίλοι που δήθεν με θλίψη καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει, είναι ένας αναχωρητής. Ας τους αφιερώσουμε την άμεση απάντηση που, για μια ακόμα φορά, έδωσε ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Λένε ότι δε θέλουμε να κυβερνήσουμε! Τους απαντάμε ότι κάνουν μεγάλο λάθος! Γιατί, το ΚΚΕ θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν στη λαϊκή διακυβέρνηση, τότε που ο λαός, αποφασισμένος, θα πάρει τις δικές του ευθύνες, θα διεκδικήσει και θα αναλάβει την εξουσία του, θα σχεδιάσει την οικονομία του. Αλλωστε, γι' αυτό το ΚΚΕ παλεύει, για να γίνει πιο δυνατό σήμερα, να διαμορφώσει παντού μια μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση και δράση που θα στηρίζεται σε ισχυρές δυνάμεις μέσα στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στους συλλόγους, στους δήμους και τις περιφέρειες, στην Ευρωβουλή και στο Κοινοβούλιο, παντού: Για υπεράσπιση μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, για τα λαϊκά δικαιώματα, για τη Λαϊκή Συμμαχία, που με την εργατιά μπροστά θα ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξει τελικά τάξη στην εξουσία.

Πρωτοστατούμε στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων, συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας. Σε κάθε κλάδο, τόπο δουλειάς, μόρφωσης, κατοικίας, εκεί που ζει και αναπνέει, που αγωνιά η εργατική τάξη, τα λαϊκά νοικοκυριά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου