Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Δικάζονται σήμερα οι Χαλυβουργοί - Κατασκευασμένο το κατηγορητήριο

902.gr





Δικάζονται ξανά σήμερα οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», ενάντια στους οποίους έχει στηθεί βιομηχανία μηνύσεων με στημένες κατηγορίες, που έχουν καταπέσει σε προηγούμενες ακροαματικές διαδικασίες.

Η δίκη των χαλυβουργών έχει στόχο να τους τιμωρήσει για τον ηρωικό αγώνα που έδωσαν, προκαλώντας πρωτόγνωρες εκδηλώσεις αλληλεγγύης, ενώ αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος και εργαζόμενων που πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Η δίκη πήρε αναβολή από τις 29 Νοέμβρη, καθώς κρίθηκε απαραίτητο να κληθούν ως μάρτυρες οι τέσσερις αστυνομικοί, που είχαν καταθέσει για τη σύλληψη απεργών έξω από την πύλη της χαλυβουργίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που έκανε η αστυνομία, κατ' εντολή της κυβέρνησης, για να ανοίξει το εργοστάσιο.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, βρίσκονται οι 6 απεργοί που συμμετείχαν στη βάρδια της περιφρούρησης τα χαράματα της 20ής Ιούλη 2012, κατά την επέμβαση των ΜΑΤ και συνελήφθησαν έξω από την πύλη. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «παράνομη βία» και «άμεση συνέργεια σε παραβίαση δικαστικής απόφασης».

Χαρακτηριστικό για το διάτρητο και κατασκευασμένο κατηγορητήριο, είναι το γεγονός ότι εμφανίζονται να εμπόδισαν απεργοσπάστες να μπουν στο εργοστάσιο, χωρίς όμως να αναφέρεται κανένα όνομα εργαζόμενου που ήθελε να περάσει και χωρίς εκείνη την ώρα, δηλαδή στις 4.30 με 5.30 τα χαράματα, το εργοστάσιο να βρίσκεται σε λειτουργία!

Ακόμα, δικάζονται 18 χαλυβουργοί και μία γυναίκα απεργού, που είχαν μηνυθεί στη διάρκεια της πολύμηνης απεργίας από την εργοδοσία και τον απεργοσπαστικό της μηχανισμό. Κατηγορούνται για «παράνομη βία», «διατάραξη οικιακής ειρήνης», «απειλή και εξύβριση» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης». Πρόκειται για κατηγορητήριο που στόχο έχει να τιμωρήσει τους απεργούς για τον ηρωικό τους αγώνα και να τρομοκρατήσει συνολικά την εργατική τάξη που έχει παρακαταθήκη τη μάχη που έδωσαν οι Χαλυβουργοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου