Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Είπε ο γάιδαρος ...." -Τα 10 "ψέμματα"

Απίστευτοι πραγματικά...
Και οι Αμερικανοί, που όμως απευθύνονται σε ένα λαό που δεν πολυασχολείται με το ό,τι συμβαίνει εκτός ΗΠΑ και επομένως εύκολα πιστεύει ό,τι του πουλάνε τα μέσα, αλλά και οι εδώ πιστοί τους(όπως το ΈΘΝΟΣ στην περίπτωση) που αναπαράγουν την Αμερικάνικη επιστημονική προπαγάνδα-μπουρδολογία ενώ ξέρουν ότι καμιά σχέση δεν έχει με την αλήθεια(γιατί άραγε...)

Αυτοί που ξέχασαν ότι στην Ουκρανία έγινε καθαρή επέμβαση από Δυτικούς που στήριξαν τους φασίστες του Κιέβου, τώρα σφυρίζουν αδιάφορα και λένε ...ποιοί φασίστες.
Αυτοί που τα βλέπουν όλα δεν είδαν φυσικά ΄να κυνηγάνε κομμουνιστές οι φασίστες, ούτε βέβαια το ξύλο στην επίθεση των μπράβων μεσα στη Βουλή εναντίον του γραμματέα του ΚΚ Ουκρανίας. Επίσης δεν άκουσαν τίποτα για τους περιορισμούς στις γλώσσες των άλλων εθνοτήτων, ούτε τη συζήτηση να τεθούν εκτός νόμου το κόμμα Γιανουκόβιτς αλλά και οι κομμουνιστές!

Δείτε τα "10 ψέματα" που είναι όλα αληθινά.
Ιδιαίτερα τα 7, 8, 9 είναι πραγματικλά για γέλια. 
Το 10 που μιλάει για την πίεση μέσω φυσικού αερίου, ξεχνάει ότι ενώ όλοι έλεγαν ότι η Ρωσία θα αυξήσει την τιμή του αερίου για να πιέσει την Ουκρανία, η Ουκρανία πήρε "βοήθεια" από ΕΕ,ΔΝΤ μερικά δις, και το πρώτο μέτρο που πάρθηκε μετά από πίεση των "σωτήρων" ήταν η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου κατά 50% για το καλό του λαού!!

Και οι Αμερικανοί αλλά και αυτοί που αναδημοσιεύουν και προωθούν την προπαγάνδα τους, δείχνουν για άλλη μια φορά πόσο "αντιφασίστες" είναι. Οσο ακριβώς και οι Άγγλοι ιμπεριαλιστές  και η εδώ κυβέρνηση το 1944 στην Αθήνα, όταν έσωζαν τους συνεργάτες των Γερμανών Ταγματασφαλίτες από τον ΕΛΑΣ, και τους έβγαζαν αμέσως με όπλα από την πίσω πόρτα στους δρόμους για να χτυπήσουν το λαό της Αθήνας.

Το άρθρο όπως το είδαμε στο ΕΘΝΟΣ:

ΠΕΤΑ ΤΟ «ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ» ΓΑΝΤΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ
ΗΠΑ: Τα 10 (νέα) ψέματα της Ρωσίας για την Ουκρανία


Εναν ακόμη κατάλογο με τους δέκα ψευδείς ισχυρισμούς που χρησιμοποίησε η Ρωσία προκειμένου να δικαιολογήσει τις ενέργειές της στην Ουκρανία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας δημοσίευσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Πετώντας το «διπλωματικό γάντι» στη Μόσχα η Ουάσιγκτον εξέδωσε τον δεύτερο κατά σειρά κατάλογο σε μόλις ένα μήνα από τους ψευδείς ισχυρισμούς που όπως θεωρούν οι ΗΠΑ έχει εκφράσει η Ρωσία για την Ουκρανία.

«Η Ρωσία συνεχίζει με μια λανθασμένη και επικίνδυνη ρητορική για να δικαιολογήσει τις παράνομες ενέργειές της στην Ουκρανία» ανέφερε η έκθεση-κατάλογος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ με τίτλο: « Η Ρωσική Μυθιστοριογραφία».

Το σίκουελ των δέκα πιο ψευδών ισχυρισμών σχετικά με την Ουκρανία». Η Μόσχα απέρριψε ένα παρόμοιο κατάλογο που η Ουάσιγκτον κυκλοφόρησε στις 6 Μαρτίου ως κυνική «διαστρέβλωση της πραγματικότητας » που χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Στην νέα λίστα της Κυριακής, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει:

1. Ο ισχυρισμός: Δεν δρουν ρώσοι πράκτορες στην Ουκρανία

Το γεγονός: Η ουκρανική κυβέρνηση έχει συλλάβει περισσότερους από δέκα υπόπτους ρώσους μυστικούς πράκτορες πριν από λίγες εβδομάδες, με πολλούς από αυτούς να είναι οπλισμένοι την ώρα της σύλληψής τους. Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2014 η κυβέρνηση της Ουκρανίας είχε πληροφόρηση ότι αξιωματούχοι της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας προωθούσαν άτομα στο Χάρκιβ και το Ντόνετσκ με την οδηγία να οργανώσουν διαδηλώσεις και να καταλάβουν κυβερνητικά κτίρια, κατάσχοντας όπλα από τα οπλοστάσια, καθώς και για άλλες βίαιες ενέργειες.

2. Φιλορωσικές διαδηλώσεις διοργανώνονταν αποκλειστικά από Ουκρανούς, δρώντας κατά βούληση, όπως το Κίνημα της Μαϊντάν.

Το γεγονός: Δεν είναι ο ουκρανικός κοινωνικός ακτιβισμός του Κινήματος της Μαϊντάν που εξελίχθηκε από μία ομάδα φοιτητών διαδηλωτών σε διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων από όλη τη χώρα. Ρωσικές ιστοσελίδες ανοιχτά στρατολογεί εθελοντές να ταξιδέψουν από τη Ρωσία προς την Ουκρανία και να προκαλέσουν βία. Υπάρχουν ενδείξεις ότι πολλοί από τους αποκαλούμενους «διαδηλωτές» έχουν πληρωθεί για τη συμμετοχή τους στις αναταραχές.

3. Αυτονομιστές ηγέτες στην ανατολική Ουκρανία έχουν ευρεία αποδοχή

Το γεγονός: Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες στην ανατολική Ουκρανία δεν είχαν ευρεία αποδοχή στην περιοχή. Μία μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων του Ντονέτσκ (67,5%) θέλει να ζήσει σε μία ενωμένη Ουκρανία και να απορρίψει την ένωση με τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Κοινωνικής Έρευνας και Πολιτικής Ανάλυσης με έδρα το Ντονέτσκ.

4. Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία κινδυνεύει να εξελιχθεί σε εμφύλιο

Το γεγονός: Αυτό που γίνεται στην ανατολική Ουκρανία δεν θα συνέβαινε χωρίς τη ρωσική παραπληροφόρηση και τους προβοκάτορες που προωθούν τις αναταραχές. Δεν θα συνέβαινε αν ένας μεγάλος αριθμός ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων δεν συγκεντρωνόταν στα σύνορα αποσταθεροποιώντας την κατάσταση μέσω της απειλητικής τους παρουσίας. Δεν θα είχαν υπάρξει τόσο μεγάλης κλίμακας αναταραχές στην περιοχή. Ενας μικρός αριθμός αυτονομιστών κατέλαβε κυβερνητικά κτίρια σε πόλεις όπως Ντονέτσκ, Λουχάνσκ και Σλοβιάνσκ, αλλά δεν πέτυχαν την ευρεία αποδοχή. Οι ουκρανικές Αρχές έδειξαν αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση στην προσπάθειά τους να εξομαλύνουν την κατάσταση και ενήργησαν μόνο όταν προκλήθηκαν από ενόπλους και τέθηκε η δημόσια ασφάλεια σε κίνδυνο.

5. Ουκρανοί στο Ντονέτσκ απέρριψαν τις παράνομες Αρχές του Κιέβου και ίδρυσαν την ανεξάρτητη «Λαΐκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ»

Η αλήθεια: Μία ευρεία και αντιπροσωπευτική ομάδα κοινωνικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων στο Ντονέτσκ απέρριψε κατηγορηματικά τη διακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ενός μικρού αριθμού αυτονομιστών που έχουν καταλάβει το κυβερνητικό κτίριο της περιοχής. Οι ίδιες οργανώσεις επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στην μετανατική κυβέρνηση της χώρας.

6. Η Ρωσία διέταξε «μερική αποχώρηση» στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα

Το γεγονός: Δεν υπάρχει αξιοσημείωτη κίνηση ρωσικών δυνάμεων μακριά από τα ουκρανικά σύνορα. Περίπου 35,000 με 40,000 ρωσικά στρατεύματα παραμένουν κατά μήκος των συνόρων ενώ περίπου 25.000 βρίσκονται ακόμη στην Κριμαία.

7. Οι εθνοτικές ομάδες των Ρώσων στην Ουκρανία απειλούνται

Το γεγονός: Δεν υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές εθνοτικών ομάδων Ρώσων να δέχονται απειλές στην Ουκρανία. Δημοσκόπηση Διεθνούς Ινστιτούτου στις 5 Απριλίου έδειξε ότι το 74% των ρωσόφωνων στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας λένε ότι «δεν τους ασκείται καμία πίεση ή απειλή λόγω της γλώσσας τους»

8. Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας καθοδηγείται από ακραίους εθνικιστές και φασίστες

Το γεγονός: Η ουκρανική βουλή (Ράντα) δεν άλλαξε το Φεβρουάριο. Είναι η ίδια που εξέλεξαν οι Ουκρανοί και περιλαμβάνει όλα τα κόμματα που υπήρχαν και πριν από τα γεγονότα, μαζί με αυτό του πρώην προέδρου Γιανουκόβιτς και έχει δεσμευτεί για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των Ουκρανών, καθώς και αυτών της Κριμαίας.

9. Εθνοτικές μειονότητες διώκονται από τη φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου

Το γεγονός: Οι ηγέτες των Ουκρανών Εβραίων, όπως οι κοινότητες των Γερμανών, Τσέχων και Ούγγρων, έχουν όλοι εκφράσει δημοσίως την αίσθηση ασφάλειας την οποία απολαμβάνουν από τις νέες Ουκρανικές Αρχές. Μάλιστα, πολλές μειονοτικές ομάδες έχουν εκφράσει φόβους για την Κριμαία που βρίσκεται από ρωσικό έλεγχο, μία ανησχία που έχουν επιβεβαιώσει οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ.

10. Η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί την ενέργεια και το εμπόριο ως όπλα κατά της Ουκρανίας

Το γεγονός: Μετά την παράνομη προσάρτηση και έλεγχο της Κριμαίας, η Ρωσία αύξησε την τιμή που πληρώνει η Ουκρανία το φυσικό αέριο κατά 80% τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Επί προσθέτως, ζητά περισσότερα από 11 δισ, δολάρια αναδρομικά χρέη μετά την καταγγελία της συμφωνίας στο Χάρκοβο το 2010. Οι κινήσεις της Ρωσίας απειλούν να αυξήσουν τον οικονομικό σπαραγμό των Ουκρανών και των επιχειρήσεων της χώρας. Παράλληλα, η Ρωσία συνεχίζει να περιορίζει τις ουκρανικές εξαγωγές προς τη Ρωσία, οι οποίες αποτελούν ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ουκρανικής οικονομίας.

Ενορχηστρωμένη ενέργεια όπως στην Κριμαία
Για ενορχηστρωμένη επιχείρηση ανάλογη με αυτήν στην Κριμαία κατηγορεί τους φιλορώσους το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά την κατάηψη κυβερνητικών κτιρίων σε έξι πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε μέσω σχετικής έκθεσής του.

«Πολλοί από τους μαχητές εφοδιασμένοι με αλεξίσφαιρα γιλέκα και στολές παραλλαγής με διακριτικά έφεραν όπλα ρωσικής προέλευσης», γράφει το ενημερωτικό σημείωμα- έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τίτλο «Αποδεικτικά στοιχεία της ρωσικής υποστήριξης για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας».

«Οι πράξεις αυτές φέρουν πολλές ομοιότητες με αυτές που έγιναν στην Κριμαία στα τέλη Φεβρουαρίου και κορυφώθηκαν με την παράνομη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας και τη δήθεν προσάρτηση της Κριμαίας», αναφέρει το σημείωμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Τα γεγονότα της 12ης Απριλίου υποδεικνύουν έντονα ότι στην ανατολική Ουκρανία , η Ρωσία χρησιμοποιεί τώρα την ίδια τακτική που χρησιμοποιήθηκε στην Κριμαία προκειμένου να υποδαυλίσουν αποσχιστικές τάσεις, να υπονομεύουν την κυριαρχία της Ουκρανίας , και να ασκήσουν έλεγχο επί του γείτονά της , κατά παράβαση των υποχρεώσεων της Ρωσίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου