Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Θύελλες...

Τελικά οι εκλογές αντί να μας λύσουν προβλήματα μας δημιούργησαν κι άλλα.
Και δε μιλάμε για απλά προβλήματα .
Εδώ μιλάμε για θύελλες κανονικές!

"Θύελλα στη ΔΗΜΑΡ"! σου λένε τα δελτία...

Κι άντε τώρα εσύ να μπορέσεις να κοιμηθείς με μια θύελλα να μαίνεται πάνω από το κεφάλι σου.
Άντε να ησυχάσεις με την απειλή της διάλυσης της ΔΗΜΑΡ να σου χαλάει την ωραία ατμόσφαιρα.
Και να οι αναλύσεις, οι συνεντεύξεις "στελεχών", οι αποκλειστικές πληροφορίες, οι δηλώσεις και όλα τα σχετικά.
Λες και ήταν η ΔΗΜΑΡ η κρίσιμη πολιτική δύναμη που χωρίς αυτήν θα χάναμε την ισορροπία μας και θα πέφταμε στο χάος.
Λες και την ξέραμε πριν το '12. Λες και δεν τη φούσκωσαν οι δημοσκόποι με διψήφια νούμερα(όπως και τώρα το Ποτάμι) για να της δώσουν υπόσταση και να πείσουν ότι είχε λόγο ύπαρξης.
Λες και γνωρίζαμε "από τους αγώνες τους" όλους αυτούς τους αστέρες της, που έγιναν η καθημερινή μας παρέα μετά τον Ιούνιο του 2012.

Η ΔΗΜΑΡ ήταν ένα γρήγορο δημιούργημα του συστήματος, ένα σκαλοπάτι που χρησιμοποιήθηκε σαν τρίτος της παρέας, σαν "παράγοντας ισορροπίας" για να συγκροτηθεί η αντιλαική κυβέρνηση Σαμαρά, και που η παρουσία της  έγινε περιττή από τη στιγμή που έφυγε από την κυβέρνηση και πλέον φαίνεται να αντικαθίσταται από το Ποτάμι.

Το μήνυμα είναι διπλό. Πρώτα από το σύστημα προς "πρόθυμους" που εξυπηρετούνται και εξυπηρετούν, ότι όποιος δεν κάνει τη δουλειά ...απολύεται. Αλλά και δεύτερον από την πραγματικότητα προς προθύμους, ότι όποιο κόμμα παίξει αύριο τον "ώριμο" ρόλο πού έπαιξαν  το ΛΑΟΣ και η ΔΗΜΑΡ θα το περιμένει η ίδια τύχη.

Δεν είναι βέβαια μόνο το θέμα ΔΗΜΑΡ που μας παίρνει το μυαλό. Ξαφνικά ξανατρώμε στο κεφάλι, γελοίες πολιτικές προσωπικότητες, γνωστών αντικομμουνιστικών διαθέσεων, τύπου Καρατζαφέρη, που βγήκε από τη γωνία του και έχει βγάλει το δίχτυ του και το ρίχνει στη ΝΔ προσπαθώντας να βρει δουλειά. Δεν υπάρχει μέρα και πάνελ που να μη βρεις τον Καρατζαφέρη!
Χωρις αυτόν η πατρίδα δε σώζεται... και όπως πονηρά υπολογίζει, μπορεί να μη σώζεται ούτε η ΝΔ...

Το άλλο σήριαλ έχει να κάνει με τη Χ.Α. για την οποία μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες, όπως το που ψηφίστηκε με ψηλά ποσοστά, ποιο ήταν το φύλο των ψηφοφόρων της, συγκρίσεις με τα ποσοστά του '12 ανά περιοχή κλπ. Και όλα αυτά τα έλεγαν δήθεν ανησυχώντας, με τόνο δήθεν αρνητικό, ενώ αυτό που έκαναν ήταν να διασώζουν την ύστατη λύση και εφεδρεία τους.

Εννοείται πως η αντιμετώπιση του ΚΚΕ ήταν εντελώς τυπική. Η άνοδος στις τοπικές εκλογές όπου πήρε 8.9% δε σχολιάστηκε παρά ελάχιστα. Πόσο μάλλον η μικρότερη άνοδος που είχε στις Ευρωβουλευτικές με το 6,1% που όπως και να το κάνουμε ήταν μια άνοδος της τάξης τυ 30% κι ας μην είχε πανηγυρισμούς. Το ΚΚΕ έπρεπε να μείνει στη γωνία του...Δε χορεύει άλλωστε στο δικό τους ρυθμό και δεν τους κάνει τα κέφια.

Οι εκλογές λοιπόν πέρασαν, ο απόηχός τους όλο κι απομακρύνεται, η συζήτηση όμως γι αυτή τη "μεγάλη στιγμή της Δημοκρατίας" καλά κρατεί και μάλιστα κρύβοντας τα πραγματικά προβλήματα που τρέχουν κρατώντας τα μαχαίρια τους πίσω από τα φώτα της οθόνης.

Ποιας Δημοκρατίας; Αυτής που "σεβόμενη" τη νομιμότητα, ξεφτιλίζεται στα Δικαστήρια προσπαθώντας να αποφύγει την επαναπρόσληψη των φτωχών καθαριστριών που διέταξε ο Δικαστής με την απόφασή του. Κι αυτό για να ...εξοικονομήσει χρήματα που θα πάνε στα καημένα τα μονοπώλια και τις τράπεζες που υποφέρουν...

Εν τω μεταξύ τα τηλέφωνα χτυπάνε με τις τράπεζες να ζητάνε να πληρωθούν τα χρωστούμενα,  οι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται, οι μικρές επιχειρήσεις συνεχίζουν να αργοπεθαίνουν και δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να λέει ότι κάτι αλλάζει για  μας τον "κυρίαρχο λαό" μετά τις εκλογές.
Για τον "κυρίαρχο λαό" που μίλησε με τον πιο δειλό τρόπο και που  μακάρι να ήξερε κι ο ίδιος τι ήθελε να πεί.

Εδώ που τα λέμε και κυρίαρχος και αδύναμος και φοβισμένος δε γίνεται.
Κι όπως πολύ ωραία είπε ο Κ.Καζάκος για τις εκλογές  ...
"Κούφιες λέξεις. Άδεια νοήματα.
Ο Λαός υπήρξε κυρίαρχος μόνο όταν πήρε το ντουφέκι στο χέρι."

Όταν δηλαδή κράτησε  τη ζωή του στα χέρια του.
Όταν ένοιωσε μέσα στον υπέροχο εκείνο αγώνα του την τρομερή του δύναμή.
Όταν έγινε ο ίδιος η τρομερή πραγματική θύελλα που σάρωνε την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου