Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Συλλαλητήρια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στο νέο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης


Σήμερα Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη



Φωτογραφία ΑΡ

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και ηΚομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας διοργανώνουν συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της νέας εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωσησήμερα Πέμπτη 17 Ιούλη και ώρα 7 μ.μ. στην Πανόρμου(στάση Μετρό), θα ακολουθήσει πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία.

Στο συλλαλητήριο θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Στη Θεσσαλονίκη

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης σε συλλαλητήριο ενάντια στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ σήμερα Πέμπτη 17 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.


Παλαιστίνη: Με πεντάωρη εκεχειρία το Ισραήλ προετοιμάζει την ένταση της επέμβασης

Την ώρα που οι ισραηλινές βόμβες έχουν ισοπεδώσει σπίτια, δημόσια κτίρια και υποδομές σε ολόκληρη τη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τους βομβαρδισμούς για πέντε ώρες σήμερα Πέμπτη, για να προσφέρει ένα «ανθρωπιστικό παράθυρο», (σ.σ. η ορολογία προέρχεται από την επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού) ώστε οι κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα να μπορέσουν να ανεφοδιαστούν.

Ο στρατός «θα προσφέρει ένα ανθρωπιστικό παράθυρο την Πέμπτη 17 Ιούλη. Από τις 10.00 π.μ. ως τις 3.00 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο στρατός θα αναστείλει τις επιχειρησιακές δραστηριότητές του στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και τα πλήγματα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Αυτό το ανθρωπιστικό παράθυρο έχει στόχο να επιτρέψει στον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας να ανεφοδιαστεί», συνεχίζει ο στρατός. Παρόλα αυτά προειδοποιεί ότι αν «η Χαμάς ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις επωφεληθούν αυτού του ανθρωπιστικού παραθύρου [...] ο στρατός θα απαντήσει αυστηρά».

Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός αποφασίστηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους του ΟΗΕ, επεσήμανε η ίδια πηγή.

Ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να ξεκινήσει και πάλι τις επιδρομές του μετά το πέρας της προσωρινής εκεχειρίας και ζητά από τους κατοίκους πολλών περιοχών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας «να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τις 3.00μ.μ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου