Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Επιχειρήσεις κατά των "τζιχαντιστών" - Οι δουλειές πάνε καλά

Μπορεί πολλοί να λένε ότι οι αεροπορικές επιδρομές δεν έχουν αποτέλεσμα, αλλά οι δουλειά εκεί πάει καλά. Τα αεροπλάνα δεν βρίσκουν και πολύ εύκολα τους στόχους, ενώ οι κάμερες των διάφορων ΜΜΕ είναι συνεχώς δίπλα τους, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου πρόβλημα.
Το σχεδιο εξελίσσεται κανονικά, η χερσαία επέμβαση προετοιμάζεται, οι διάφοροι "παίκτες"(ΗΠΑ, ΕΕ, Τουρκία κλπ) παίρνουν θέση στη σκακιέρα ο καθένας για τα δικά του συμφέροντα, ενώ βγαίνουν και κάποια μετρητά...

Το κομάτι από άρθρο του Ριζοσπάστη

10 εκατ. δολάρια το ημερήσιο κόστος των αμερικανικών επιχειρήσεων


Η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού δημοσιοποίησε χτες στοιχεία που αφορούν στο κόστος των επιχειρήσεων που πραγματοποιεί σε Ιράκ και Συρία από τα μέσα Ιούνη, κατά, υποτίθεται, των «τζιχαντιστών». Σύμφωνα με αυτά, το κόστος των επιχειρήσεων εκτιμάται σε1,1 δισ. δολάρια, εκ των οποίων 62.000.000 δολάρια αφορούν μόνο τη χρήση 47 πυραύλων «Τόμαχοκ». Αξιωματούχοι του Πενταγώνου εκτιμούν ότι το κόστος των αμερικανικών επιχειρήσεων σε Συρία και Ιράκ κυμαίνεται ημερησίως σε 7.000.000 - 10.000.000 δολάρια...

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματικοί και «σύμβουλοι» που βρίσκονται σήμερα σε επιχειρησιακά κέντρα που λειτουργούν σε Βαγδάτη και Ερμπίλ (βόρειο Ιρακινό Κουρδιστάν) ξεπερνούν τους 1.300.

Χτες επίσης, εκπρόσωπος του Πενταγώνου γνωστοποίησε τα σχέδια της κυβέρνησης Ομπάμα να πουλήσει συστοιχίες πυραύλων «Πάτριοτ» (εταιρεία «Lockheed Martin») στη Σαουδική Αραβία συνολικής αξίας 1,75 δισ. δολαρίων. Επιπλέον, ετοιμάζεται να πουλήσει και 12 συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων «HIMARS» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έναντι900.000.000 δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου