Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά φοιτητών στη Νομική (ΦΩΤΟ)-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 5 το απόγευμα, στα Προπύλαια






Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤεναντίον φοιτητών που επιχείρησαν να συναντηθούν με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο λοκ-άουτ της Νομικής ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με απόφαση της Πρυτανείας κλειστό είναι από σήμερα επίσης το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών ενώ με απόφαση της Πρυτανείας της ΑΣΟΕΕ κλειστή θα είναι και η ΑΣΟΕΕ.

Αυτή την ώρα συνεδριάζουν τα Διοικητικά Συμβούλια σχολών προκειμένου να συζητήσουν την περαιτέρω δράση τους ενώ αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σήμερα στις 5 το απόγευμα, στα Προπύλαια, μετά από πρόταση που κατέθεσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Απόφαση συμμετοχής έχει πάρει μέχρι στιγμής η Νομική.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΜΑΣ αναφέρει αναλυτικά:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τις Πρυτανείες του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ που σήμερα Πέμπτη 13/11 απέκλεισαν με δυνάμεις των ΜΑΤ τη Νομική και την ΑΣΟΕΕ και χτύπησαν φοιτητές. Αυτές οι ενέργειές τους συνδέονται άμεσα με την απρόσκοπτη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ ενάντια στην οποία παλεύουν οι φοιτητές. Οι Πρυτανείες εφαρμόζουν το κυβερνητικό δόγμα "νόμος και τάξη" γι΄ αυτό εντείνουν τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία, το χτύπημα των αγώνων των φοιτητών.

Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους, όλους τους φοιτητές να καταδικάσουν με αποφάσεις και με τη στάση τους την ένταση του αυταρχισμού και να δυναμώσουν τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή.

Καλούμε να πάρουν απόφαση για συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 17:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας ενάντια στον αυταρχισμό».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου