Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Η επιστολή του ΚΚΕ στις 8/6/2011 προς την "Ε" για την "Πανσπουδαστική Νο8"

Στις 8/6/2011 το Γρ.Τύπου του ΚΚΕ έστειλε την παρακάτω επιστολή στην Ελευθεροτυπία για να διαμαρτυρηθεί και να απαντήσει σε άρθρο της "Ε" που αναφερόταν ξανά στο θέμα "Πανσπουδαστική Νο8" με τα γνωστά ψέματα και συκοφαντίες.

«Κυρία Κύρα Αδάμ

Οσοι έζησαν τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του '73 και όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς την ιστορία, ξέρουν ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ από την πρώτη στιγμή της εξέγερσης πήραν ξεκάθαρη θέση, την χαιρέτισαν, την υποστήριξαν (Ανακοίνωση του ΠΓ 15/11/73) και ότι στελέχη και μέλη του έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέγερση και εκατοντάδες πλήρωσαν γι' αυτό με φρικτά βασανιστήρια, φυλακίσεις και εξορίες.

Ωστόσο στο φύλλο της εφημερίδας σας (8 Ιουνίου) στη στήλη "Πολιτικά Παρασκήνια" ο συντάκτης Μήτσος Π. επαναλαμβάνει ως δεδομένο ένα αισχρό και μεγάλο ψέμα που εκτοξεύουν κατά καιρούς διάφοροι κατά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε ό,τι αφορά στη θέση του για το Πολυτεχνείο το '73 και γενικότερα για την "Πανσπουδαστική φ. 8", επειδή δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την πολιτική του. Ο πιο πρόσφατος ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Συγκεκριμένα, γράφει ο εν λόγω συντάκτης της εφημερίδας: "Ας θυμηθούμε λοιπόν και διότι ως γνωστόν τα γραπτά μένουν τι έγραφε η Πανσπουδαστική για το Πολυτεχνείο" και ξεφουρνίζει ότι έγραφε "300 προβοκάτορες κατέλαβαν το Πολυτεχνείο".

Επειδή όμως τα γραπτά όντως μένουν, ο συντάκτης σας είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος ή για την εμπάθεια που τρέφει προς το ΚΚΕ ή για την παντελή άγνοιά του για τα γεγονότα. Είτε το ένα ισχύει είτε το άλλο, είναι το ίδιο επιβαρυντικό για κάποιον που θέλει να γράφει την αλήθεια. Σας στέλνουμε φωτογραφία της "Πανσπουδαστικής" φ. 8, που βεβαίως υπάρχει και στο internet, όπου στο πρωτοσέλιδο έχει τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τον Διομήδη Κομνηνό, και καλεί σε νέους αποφασιστικούς αγώνες και εκδίκηση για τα νεκρά παλικάρια της εξέγερσης, που σύμφωνα με το συντάκτη σας καταγγέλλει.

Στο εσωτερικό του φύλλου 8 της "Πανσπουδαστικής" υπάρχει ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του Πολυτεχνείου που ανάμεσα σε άλλα καταγγέλλει συγκεκριμένο περιστατικό, δηλαδή επιχείρηση να εισβάλουν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου προβοκάτορες - ασφαλίτες. Βεβαίως ο συντάκτης σας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι η χούντα δεν επιχείρησε να χτυπήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου στέλνοντας προβοκάτορες - ασφαλίτες. Οτι ούτε σήμερα χρησιμοποιούνται προβοκάτορες για να τρομοκρατηθεί ο λαός, να συκοφαντηθούν οι λαϊκοί αγώνες που είναι επικίνδυνοι για το σύστημα και την πλουτοκρατία, π.χ. 5 Μαΐου 2010 στη "Μαρφίν", έξω από τη Βουλή κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ κ.ά.

Αλλο αυτό και άλλο η παραχάραξη γεγονότων και η συκοφάντηση του ΚΚΕ ότι είναι κατά των αγώνων, επειδή είναι κατά των μηχανισμών συκοφάντησης και προβοκάτσιας και επειδή το ΚΚΕ καλεί το κίνημα να περιφρουρεί τις κινητοποιήσεις του.

Παρακαλούμε για την επανόρθωση.

Επισυνάπτουμε το πρωτοσέλιδο του φύλλου 8 και τη σελίδα με την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Για το Γραφείο Τύπου

Παναγιώτης Μεντρέκας


ΥΓ: Προτρέχοντας και απαντώντας στο επιχείρημα ότι την πλειοψηφία στην πρώτη Συντονιστική Επιτροπή είχε η ΚΝΕ, δεν διαφωνούμε, έτσι ήταν, αλλά αυτό τι αποδεικνύει; Είχε την πλειοψηφία σε μια κατάληψη με την οποία διαφωνούσε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου