Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Κομισιόν: H συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι αμετάκλητη

το ΒΗΜΑ

Απάντηση στα δημοσιεύματα για τα περί Grexit




«H συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι αμετάκλητη», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ, κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, η Ανίκα Μπράιτχαρτ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Spiegel, υπενθυμίζοντας ότι «η Επιτροπή δε σχολιάζει φήμες ή σπέκουλες».

Η ίδια, αρκέστηκε να παραπέμψει στη δήλωση του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, στις 29 Δεκεμβρίου, πριν από την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η Επιτροπή αναμένει την ψήφο του ελληνικού λαού στις 25 Ιανουαρίου.«Αυτό που προέχει είναι τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες πολίτες στις 25 Ιανουαρίου», ανέφερε.

Εξάλλου, κληθείσα να υπενθυμίσει τι αναφέρει η Συνθήκη της ΕΕ σχετικά με την ακούσια έξοδο μιας χώρας- μέλους από την ευρωζώνη, η εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι«σύμφωνα με το άρθρο 143, παράγραφος 3 της Συνθήκης της ΕΕ, η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι αμετάκλητη».

Συνέχισε, λέγοντας ότι το ευρώ έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του και ότι η ευρωζώνη διευρύνεται, καθώς από την 1η του έτους η Λιθουανία έγινε το 19ο μέλος της. «Το ευρώ είναι εδώ για να παραμείνει», πρόσθεσε η Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου