Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Tony Cartalucci-Οι εκτελεστές του Παρισιού ήταν άρτι αφιχθέντες από τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Συρία


Lenin reloaded



Ακολουθώντας την οικεία πεπατημένη και όπως ήδη προβλέψαμε, οι εκτελεστές που ενεπλάκησαν στην επίθεση στο Παρίσι στις 7 Ιαν. 2015 ήταν Γάλλοι πολίτες, που ριζοσπαστικοποιήθηκαν στην Ευρώπη, εξήχθηκαν στη Συρία για να πολεμήσουν στον δια αντιπροσώπων (proxy) πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στην κυβέρνηση της Δαμασκού, και κατόπιν επέστρεψαν στη χώρα όπου τώρα διενήργησαν την επίθεση. Επιπρόσθετα, όπως και σε πολλές άλλες εγχώριες επιθέσεις, οι ύποπτοι παρακολουθούνταν επί μακρόν από τις δυτικές υπηρεσίες ασφαλείας, και ένας τουλάχιστον από τους υπόπτους έχει ήδη συλληφθεί με κατηγορίες για τρομοκρατία.
[...]

Η συνεπαγωγή του γεγονότος ότι είχαμε άλλη μια περίπτωση τρομοκρατών που ριζοσπαστικοποιήθηκαν στη Δύση, εξήχθηκαν αρχικά στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Συρία, και κατόπιν επανεισήχθηκαν και ήταν γνωστοί στις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, όντας ικανοί να διενεργήσουν μια πολύ οργανωμένη και άρτια εκτελεσμένη επίθεση, είναι πως η ίδια η επίθεση είχε την έγκριση από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες την σχεδίασαν.Πρόκειται για ακριβές αντικαθρέπτισμα του τύπου επιχειρήσεων των μυστικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ που έγιναν κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, με παρόμοια δίκτυα
ριζοσπαστικοποιημένων φανατικών που χρησιμοποιήθηκαν τόσο ως ξένοι μισθοφόροι όσο και ως εγχώριοι προβοκάτορες. Προς το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, μια απ' αυτές τις ομάδες ήταν κυριολεκτικά η Αλ Κάιντα -- μέτωπο μισθοφόρων για πόλεμο δια αντιπροσώπων που εξοπλίστηκε, χρηματοδοτήθηκε και απασχολήθηκε από τη Δύση ως σήμερα.


Επιπρόσθετα, είναι πολύ πιθανό τα αδέλφια που πήραν μέρος στην επίθεση στο Παρίσι να πολέμησαν στη Συρία με όπλα που τους προσέφερε η ίδια η γαλλική κυβέρνηση. Το France 24 ανέφερε πέρυσι σε ένα άρθρο με τίτλο "Η Γαλλία παρέδωσε όπλα στους εξεγερμένους της Συρίας" ότι:
Ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε την Πέμπτη ότι η Γαλλία παρέδωσε όπλα σε αντάρτες που πολεμούν ενάντια στο καθεστώς Άσαντ "λίγους μήνες πριν."

Η απόδοση της ευθύνης για την επίθεση στο "ακραίο Ισλάμ" δεν είναι παρά μέθοδος απόκρυψης της αλήθειας πως οι τρομοκράτες αυτοί δημιουργήθηκαν ενσυνείδητα από τη Δύση, για να πολεμήσουν τους εχθρούς της στο εξωτερικό, και για να τρομοκρατούν και να εκφοβίζουν τον εγχώριο πληθυσμό.

Να προσπεράσουμε τον αποπροσανατολισμό

Όπως συμβαίνει με κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού μιας κυβέρνησης με στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης και την επιβολή μιας αλλιώς αδικαιολόγητης πολιτικής διεθνώς και εθνικά, δημιουργείται μια σειρά αποπροσανατολιστικών σημείων για να συγχυστεί η κοινή γνώμη ως προς την αληθινή φύση της επίθεσης.


Στην πρόσφατη επίθεση στο Παρίσι, τέτοια μέσα αποπροσανατολισμού όπως η "ελεύθερη έκφραση", η "καταδίκη του ακραίου Ισλάμ", η "δεκτικότητα" και ο "εξτρεμισμός" έχουν τοποθετηθεί στο επίκεντρο του σκηνικού που δημιουργήθηκε, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι οι τρομοκράτες που διενήργησαν την επίθεση ήταν επί μακρόν δεμένοι με το λουρί όχι των "ακραίων Ισλαμιστών" αλλά των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, πολέμησαν σε έναν δυτικό πόλεμο δια αντιπροσώπων, ως μέλη ενός καλά χρηματοδοτημένου, εξοπλισμένου και εκπαιδευμένου στρατού μισθοφόρων που, αποδεδειγμένα από το 2007 και μετά, αποτελεί βασικό συστατικό της δυτικής εξωτερικής πολιτικής.


Πράγματι, τόσο η Αλ Κάιντα όσο και οι διάφορες επανεμφανίσεις της δεν είναι δημιουργήματα του "Ισλαμικού εξτρεμισμού", όσο χρήση του "εξτρεμισμού" από τη δυτική εξωτερική πολιτική ως μέσου προπαγάνδας στη βάση με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση μιας ολοκληρωτικά δυτικής σειράς προτεραιοτήτων.
Με τα λόγια του βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου Seymour Hersh στο άρθρο του του 2007 “Η επανακατεύθυνση: Ωφελεί η πολιτική της κυβέρνησης τους εχθρούς μας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας;":

Για να υποσκάψει το Ιράν, που είναι κυρίως Σιϊτικό, η κυβέρνηση Μπους αποφάσισε ουσιαστικά να αναδιαμορφώσει τις προτεραιότητές της στη Μέση Ανατολή. Στο Λίβανο, η κυβέρνηση συνεργάστηκε με την Σαουδαραβική κυβέρνηση, που είναι Σουνιτική, σε μυστικές επιχειρήσεις που έχουν ως στόχο να αδυνατίσουν τη Χεζμπολά, τη Σιϊτική οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης λάβει μέρος σε μυστικές επιχειρήσεις με στόχο το Ιράν και τη σύμμαχό του Συρία. Παράγωγο αυτών των δραστηριοτήτων είναι η άνοδος των σουνιτικών εξτρεμιστικών ομάδων, οι οποίες υποστηρίζουν ένα εξτρεμιστικό όραμα του Ισλάμ και είναι εχθρικές προς τις ΗΠΑ και φίλα προσκείμενες προς την Αλ Κάιντα.
Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ και οι συνεργάτες στο ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία, καθώς και τοπικοί σύμμαχοι όπως το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, εξοπλίζουν, χρηματοδοτούν, στεγάζουν, εκπαιδεύουν και με κάθε τρόπο ενισχύουν αυτούς τους "Ισλαμιστές εξτρεμιστές" εντός και επί των συνόρων της Συρίας και τώρα και του Ιράκ.


Στην πραγματικότητα, χωρίς τη δυτική στήριξη, που "πλένεται" μέσα από τις δεσποτείες του Περσικού Κόλπου και εκδηλώνεται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο από τεμένη τα οποία διοικούν από κοινού ο Περσικό Κόλπος και οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, δεν θα υπήρχε άξιος λόγου "Ισλαμικός εξτρεμισμός." Το να επικεντρωνόμαστε στον εξτρεμισμό ως αίτιο, και όχι ως μέσο που χρηστιμοποιούν οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί αυτής της παγκόσμιας επιχείρησης τρομοκρατίας με ευλογίες της Δύσης, δεν είναι απλώς διαιώνιση του αποπροσανατολισμού αλλά και πρόσκληση στην διαιώνιση αυτής της ίδιας τρομοκρατίας που μας δημιουργεί σοκ και τρόμο.


Η Δύση εμφανώς συντηρεί κέντρα ριζοσπαστικοποίησης/κατάταξης

Η πρόσφατη κρίση ομηρείας πολιτών στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, που είχε ως πρωταγωνιστή έναν Ιρανό αντιφρονούντα, ο οποίος πήρε άσυλο στην Αυστραλία [...] αποκάλυψε την ύπαρξη ενός τεράστιου δικτύου ριζοσπαστικοποίησης και κατάταξης στην πόλη του Σίδνεϊ, το οποίο χρησιμοποιούνταν για να οργανωθεί η στήριξη και να σταλούν μαχητές στον πόλεμο δια αντιπροσώπων της Δύσης στη Συρία.


Το δίκτυο αυτό περιελάμβανε διάφορα διαβόητα άτομα, τα οποία γνώριζαν καλά οι Αυστραλιανές αστυνομικές και μυστικές υπηρεσίες, και σε πολλά απ' τα οποία είχε επιτραπεί να ταξιδέψουν στη Συρία, παίρνοντας μέρος σε μάχες στο πλευρό γνωστών τρομοκρατικών οργανώσεων, να επιστρέψουν στην Αυστραλία και να συνεχίσουν τις πολιτικές τους δραστηριότητες εκεί.
[...]


Όπως η Αυστραλία, έτσι και η Γαλλία έχει το δικό της σώμα από πρώην τρομοκράτες που έχουν ταξιδέψει στη Συρία και έχουν επιστρέψει, και όλα αυτά ενώ παρακολουθούνται, και ενώ, τουλάχιστο στην Αυστραλία, πολλοί από αυτούς βρίσκονται στη λίστα συντομευμένων τηλεφωνικών κλήσεων των υπηρεσιών ασφαλείας και αποτελούν ξεκάθαρα τμήμα δικτύου που οι μυστικές υπηρεσίες και παρακολουθούν και ουσιαστικά συντηρούν.


Τέτοια δίκτυα έχουν προσφέρει χιλιάδες νεοσύλλεκτων για τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Συρία. Το BBC ανέφερε, σε άρθρο του με τίτλο "Κρίση του Ισλαμικού Κράτους: 3000 ευρωπαίοι τζιχαντιστές στον πόλεμο", ότι:
Ο αριθμός των Ευρωπαίων ισλαμιστών μαχητών στη Συρία και το Ιράκ έχει ανέλθει σε πάνω από 3000, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΕΕ.
Ο Gilles de Kerchove προειδοποίησε επίσης ότι οι αεροεπιδρομές θα αύξαναν τον κίνδυνο αντιποίνων στην Ευρώπη.
Πώς ακριβώς αναμένεται να γίνει πιστευτό απ' την κοινή γνώμη ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός τρομοκρατών έχει το ελεύθερο να ταξιδεύει στο εξωτερικό και να πολεμά στο πλευρό τρομοκρατικών δυνάμεων ενάντια στις οποίες υποτίθεται ότι πολεμά η Δύση, καθώς η Δύση να είναι πλέον, υποτίθεται, ανίκανη να σταματήσει το κύμα αυτό; Είναι ξεκάθαρο ότι όπως ενσυνείδητα οπλίστηκε η Αλ Κάιντα στη Συρία, έτσι άνοιξαν και τα φράγματα, επιτρέποντας σε ευρωπαίους τρομοκράτες να εισέλθουν στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Συρία και μετά να επιστρέψουν στις χώρες τους και να εισέλθουν στον εκτεινόμενο πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς της Ευρώπης.

Επιχείρηση Gladio με αναβολικά

Τα δίκτυα αυτά δεν αντανακλούν απλώς τα "δίκτυα stay behind" του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τα οποία υποτίθεται πως δημιουργήθηκαν για να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση μαζικής εισβολής των Σοβιετικών στη Δυτική Ευρώπη, αλλά χρησιμοποιήθηκαν ως μέτωπα πολιτικής και τρομοκρατικής προβοκάτσιας -- αυτά τα δίκτυα σήμερα αποτελούν συνέχεια των μυστικών στρατών του ΝΑΤΟ.

Οι προβοκάτορες του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιήθηκαν στον Ψυχρό Πόλεμο ήταν ένα μείγμα από εθνικιστές, αντικομμουνιστές, πρώην αξιωματικούς των Ες-Ες, και εξτρεμιστές κάθε είδους. Στο τέλος όμως, οι ιδιαίτερες πεποιθήσεις τους είχαν λίγη σημασία, μιας και χρησιμοποιούνταν για μια και μόνο αντζένταν, την οποία δεν όριζαν οι πεποιθήσεις τους αλλά το ΝΑΤΟ.


Πολλοί από τους εξτρεμιστές που χρησιμοποίησε το ΝΑΤΟ εξαλείφθηκαν όταν ολοκληρώθηκαν πολλές από τις προβοκατόρικες επιθέσεις που οργάνωσε το ΝΑΤΟ με κόστος εκατοντάδες ευρωπαϊκές ζωές. Παρομοίως, σήμερα, πολλοί από τους πιστολάδες και βομβιστές που εμπλέκονται σε μια μεγάλη σειρά από ύποπτες επιθέσεις που διενεργεί το σύγχρονο "δίκτυο stay behind" του ΝΑΤΟ είτε δολοφονούνται άμεσα, είτε φυλακίζονται και ξεχνιούνται.


Ενώ οι ψυχροπολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ περιοριζόντουσαν στην εξαπόλυση τρομοκρατίας ενάντια στον ίδιο τον ευρωπαϊκό λαό, τα σημερινά δίκτυα χρησιμοποιούνται τόσο για τη διενέργεια πολέμων δια αντιπροσώπου στο εξωτερικό όσο και για τρομοκρατικές επιθέσεις στις ευρωπαϊκές χώρες. Η επεκτατική φύση αυτού του δικτύου και η απειλή που θέτει για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα πρέπει να μπει στο κέντρο της συζήτησης για την επίθεση στο Παρίσι -- αυτή και όχι οι υποτιθέμενες θρησκευτικές δοξασίες ή η υποτιθέμενη αντζέντα των επιτιθέμενων που, όπως και τα ψυχροπολεμικά τους αντίστοιχα, δεν ήταν παρά πιόνια σε ένα πολύ μεγαλύτερο και πιο ύπουλο παιχνίδι.

New Eastern Outlook, μτφρ.: Lenin Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου