Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Τι τους ενώνει;

Μετά το τέλος της αντιπαράθεσης των εκπροσώπων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε πρωινή εκπομπή, για το ποιο μέιλ-Χαρδούβελη ή Βαρουφάκη- είναι χειρότερο και για το αν βγαίνουμε ή αν μπαίνουμε βγαίνοντας σε νεο μνημόνιο, η κ.Ασημακοπούλου(ΝΔ) είπε:
"Παρ' όλα όσα είπα θέλουμε να μείνουμε σ'αυτά που μας ενώνουν και να είμαστε επιεικείς με την κυβέρνηση. Μας ενώνει η αγάπη μας για την πατρίδα..."
Το ίδιο καλός με την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ο εκπροσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Μπαλάφας σε άλλο κανάλι όπου εκθείασε τον τ.υπουργό εργασίας κ. Βρούτση  για την προσπάθεια που έκανε να αντισταθεί στην Τρόικα!
Εμείς παντως θυμόμαστε ότι ο κ.Βρούτσης είναι αυτός που στις 31/1 του 2013, αφού δεν δέχθηκε την αντιπροσωπεία 35 κορυφαίων συνδικαλιστικών στελεχών(προέδρων Ομοσπονδιών κλπ) στο Υπουργείο του, μετά κατήγγειλε το ΠΑΜΕ για βανδαλισμούς(!) και κάλεσε τα ΜΑΤ που τους συνέλαβαν χτυπώντας όποιον βρισκόταν απ'έξω από το Υπουργείο! Τέτοια αντίσταση έκανε ο κ΄.Βρούτσης.

Και ο καημένος ο άνθρωπος του λαού έμεινε με την απορία.
Τι είναι τελικά αυτό που  ενώνει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;
Η αγάπη για ποια πατρίδα;
Των απλών ανθρώπων που υποφέρουν και δε βλέπουν άσπρη μέρα, ή την "πατριδα" των κερδών των επιχειρήσεων, της ανάκαμψης και της ανταγωνιστικότητας της "οικονομίας μας";
Γιατί βέβαια παρά το κλίμα "εθνικής ομοψυχίας" που σπρώχνουν όλοι πλην Λακεδαιμονίων στο θολωμένο μυαλό ανθρώπων του λαού, ποτέ δεν υπήρχε μια πατρίδα. Αλλη η πατρίδα των φτωχών κι αλλη αυτή των πλουσίων.

Όπως ακούμε και σήμερα  πάντως, η κυβέρνηση πια δεν μιλάει για "αντιλαικά μέτρα". Δεν λέει δεν θα πάρουμε μέτρα φτωχοποίησης(όπως έλεγαν πριν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ).
Λεει με τα στόματα πολλών εκπροσώπων πως δεν θα πάρει "υφεσιακά" μέτρα.
Φαίνεται λοιπόν ποιά έιναι η προτεραιότητά της.
Ξεχνάει όμως ότι οι 500 εταιρείες "που νίκησαν την κρίση", στην πλάτη των εργαζόμενων τους, και αύξησαν κατα πολλά δις τα κέρδη και τις περιουσίες τους στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, παρά τα "υφεσιακά μέτρα" που είχαν ληφθεί, αυτές δεν είδαν καμιά ύφεση στην τσέπη τους. Κάθε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου