Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Η δικτατορία του κεφαλαίου και η συνείδηση του λαού



Είδαμε τις «μεγάλες συγκεντρώσεις» υπέρ του ΟΧΙ με μέσα στη στρούγκα της ΕΕ και υπέρ του ΝΑΙ με ύμνους στους ανασκολοπιστές του λαού.


Καταλάβαμε όμως όλοι καλά και τι θα πει δικτατορία του κεφαλαίου.



Την είδαμε δια μέσω της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και του διεθνούς κεφαλαίου που, εκβιάζοντας ωμά, έβαλαν σε ασφυξία το λαό: «ή προσκυνάτε ή πεθαίνετε»!


Την είδαμε με τις δηλώσεις εκπροσώπων του, ηγετών της ΕΕ, που δεν δέχονται να χάσουν μερικές δεκάρες από το ΟΧΙ του Τσίπρα, με αντάλλαγμα την υπόσχεσή του για «εθελοντική» υποταγή του λαού μέσα στην στρούγκα της ΕΕ και του ευρώ και απαίτησαν τα πάντα, μαζί με την αιώνια εξάρτηση του λαού.


Μοναδική τους έγνοια πως θα διασφαλίσουν περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο σε βάρος του λαού.


Είδαμε ακόμη τα τεράστια μέσα που έχει στη διάθεσή της και την τεράστια επιρροή που ασκεί η δικτατορία του κεφαλαίου στις μάζες του λαού. Μπορεί όχι μόνο να τον εκβιάζει ωμά και να τον κατατρομοκρατεί, υποτάσσοντάς τον με ψεύτικα διλήμματα, αλλά και να αλλοιώνει τόσο πολύ τις συνειδήσεις ώστε να ψηφίζει μαζικά, εντελώς κόντρα στα πραγματικά συμφέροντά του, δηλαδή μονά ζυγά υπέρ του κεφαλαίου, με μικρές αποχρώσεις στο γρι!





Επιτυγχάνει τόσο πετυχημένα την ανεστραμμένη αντανάκλαση μιας σκληρής πραγματικότητας στα κεφάλια των ανθρώπων, ώστε να βλέπουν την υποταγή και καταστροφή τους ως σωτηρία! Το σύνδρομο της Στοκχόλμης και των δούλων που πολεμούσαν στο πλευρό του δουλοκτήτη τους ελευθερωτές τους, από φόβο μη χάσουν το βούρδουλα της «όμορφης πειθαρχίας» και το καζάνι της εξάρτησης, σε όλο του το μεγαλείο!



Άραγε να έβγαλαν το ίδιο συμπέρασμα και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καμία δικτατορία του κεφαλαίου που μόνο με ανατροπή εξαλείφεται, αλλά μια δημοκρατική Ευρώπη που, ε, παρέκλινε από τις «αξίες» της και η Ελλάδα μπορεί να τη φέρει στον «ίσιο δρόμο»;


Τι να σκέπτονται άραγε σε στιγμές που καλούνται να νομιμοποιήσουν αυτή την εξουσία, αυτόν τον εκβιασμό με μια «έντιμη συμφωνία» στην οποία είτε με το ναι είτε με το όχι μονά - ζυγά χάνει ο λαός;

Ένα ΟΧΙ στους «θεσμούς», στην ΕΕ, στο ευρώ και σε κάθε συμφωνία υποταγής μαζί τους, για χάρη του κεφαλαίου, είναι η μόνη διέξοδος. Ακριβώς όπως η ανατροπή της δουλείας είναι πάντα η μόνη διέξοδος για τους δούλους και η ανατροπή της εκμετάλλευσης του κεφαλαίου, η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου